BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ден без автомобили в Европейската седмица на мобилността

В Шумен вече стартираха инициативите по повод Европейската седмица на мобилността, а неделя, 22 септември, е обявен за Ден без автомобили. През деня по централната градска част ще има състезания с велосипеди, демонстрации по майсторско управление на тротинетки и велосипеди BMX, както и фитнес тренировка. В заниманията могат да се включат всички желаещи, като до момента над 100 души са се записали за участие в инициативите. Организатори са Община Шумен и РИОСВ-Шумен.

Програмата започва в 11.00 часа на паркинга на пл. „Кристал“, където ще има демонстрация на интервалната тренировка табата. Тя включва динамични и статични упражнения за обща физическа подготовка на цялото тяло. Заниманията ще бъдат водени от сертифицирани фитнес треньори и в тях могат да се включат мъже, жени, начинаещи или напреднали спортисти.

В 16.00 часа отново на паркинга на пл. „Кристал“ организаторите са подготвили демонстрации по майсторско управление на тротинетки. На бул. „Славянски“ в 17.00 часа започва скоростно състезание с велосипеди. Състезателите ще бъдат разделени в три възрастови групи: до 12 години, от 13 до 16 години и над 16 години.

В 18.00 часа на паркинга на пл. „Кристал“ ще се проведат демонстрации по майсторско управление на велосипеди BMX. Записването за състезанията с тротинетки, ВМХ и улични велосипеди започва един час преди стартa на съответното състезание.

Източник: strelabg.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!