BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Глоба за пенсионер, подпалил съседи в триетажна сграда, докато варил буркани

С глоба в размер на 1 200 лв. Шуменският районен съд наказа 80-годишен мъж, подпалил триетажна жилищна сграда на стойност 315 000 лв., докато варил краставички и компоти.

В злополучната и безсънна нощ на 15 юли м. г. 80 годишният А. Г. П. наклал огън в готварската печка, която се намирала в гаража му на ул. „Света гора“, и започнал да приготвя зимнина. След като приключил с варенето се прибрал да гледа финала на Световното първенство по футбол, като оставил огъня в печката да гори. Вятърът нахлул през отворената врата на постройката, огънят се разпрострял върху горимите материали и предмети, които се намирали в непосредствена близост до печката – чувал със сено, дървен материал, дърва за огрев, баки с боя, варели с нафта и др.

Пламъкът се насочил към стената на сградата и от там към покрива на триетажната сграда, като вследствие огнената стихия обхванала цялата жилищна сграда, покривна конструкция и таванските помещения.

Виждайки пожара 80 годишният мъж направил опит да го изгаси с маркуча вързан към чешмата на гаража си, но без резултат.

Пристигналите на място огнеборци в нощта на пожара евакуираха хората от горящата и от съседната сграда поради опасност от прехвърляне на пламъците към нея. При инцидента пострадали нямаше. 13 огнеборци се включиха в овладяването на огнената стихия, които газиха пожара до сутринта. При пожарът изгоря имуществото на 6 домакинства.

Нанесените щети са в размер на 8 384.30 лв. -покривната конструкция, тавански помещения и движимо имущество.

Според магистратите престъплението е извършено по непредпазливост. След напълно възстановените имуществени вреди 80 годишният пенсионер е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказание „глоба“.

Възрастният мъж ще трябва да заплати и направените разноски по съдебното дело в размер на 1 600 лв.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Шуменския окръжен съд в 15-дневен срок.

shumenonline.bg

Материалът Глоба за пенсионер, подпалил съседи в триетажна сграда, докато варил буркани е публикуван за пръв път на Shumen Online – Новини от Шумен и региона.

Източник: Shumen Online

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!