BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В деня на изборите звената за български документи за самоличност ще работят от 8.30 до 19.30 часа

В деня на изборите звената за български документи за самоличност ще работят от 8.30 до 19.30 часа. Така всички, които не притежават валидни документи за самоличност, ще могат да упражнят правото си на глас, предаде БГНЕС.

До неделя е създадена необходимата организация хората с изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок документи да имат възможност да упражнят правото си на глас.
На подалите заявление за нова лична карта ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден в петък, ще бъде издавано удостоверение за гласуване. За целта всеки трябва да подаде искане в полицията. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за общински съветници и за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
За балотаж ще се издават нови удостверения.

Източник: strelabg.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!