BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Времето днес: Облачно с вероятност за слаби валежи

Днес над страната ще преобладава облачно време и на много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд.

По-значителни ще са валежите след обяд в Рило- Родопската област и на отделни места там ще има и гръмотевична дейност. Вятърът ще е предимно умерен от север-северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Дневните температури чувствително ще се понижат и максималните в Северна България ще са между 15° и 20°, в Южна – между 20° и 25°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – ще продължи да се повишава.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. Ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни след обяд в Рило-Родопската област, където ще има и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен, по билата – силен, предимно запад-северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 – около 9°, в Стара планина ще са по-ниски.

Източник: strelabg.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!